Volonteri, hvala!

Dana 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Ove godine  Svjetski dan Crvenog križa  posvećujemo našim volonterima, koji već više od dva mjeseca neumorno pružaju podršku svim ljudima u potrebi.

„Naši volonteri već tjednima nesebično pomažu onima kojima je pomoć zaista i potrebna. Ljudi često zaboravljaju pa želim podsjetiti da su volonteri osobe koje su odvojile svoje vrijeme i stavile svoja znanja na raspolaganje drugima, a za to nisu plaćene“, naglašava Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Diljem Hrvatske volonteri Crvenoga križa već više od dva mjeseca odvajaju svoje vrijeme i znanje kako bi redovito obilazili stare i nemoćne, osobe u samoizolaciji koje nemaju nikoga drugoga da im pomogne, oboljele od COVID-a 19 . Za te ljude nabavljaju namirnice, dostavljaju im lijekove.

„Hrvatski Crveni križ je bogat jer ima divne volontere, ljude različitih zanimanja i struke pa mogu djelovati na različitim područjima. Svim volonterima u ime nekoliko tisuća naših korisnika, kao i u ime Hrvatskog Crvenog križa, od srca želim reći – hvala! Vi uistinu mijenjate svijet“, poručio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

 

U Požegi, 08. svibanj  2020.godine

Petra Babić