Posjet stručnih radnika ŽDCK Požega i skloništa za žrtve nasilja Osnovnoj školi fra Kaje Adžića Pleternica

U obilježavanju Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofe, dana 13.listopada 2022. godine organizirano je predstavljanje žurnih snaga i službi u Osnovnoj školi fra Kaje Adžića Pleternica, među kojima su sudjelovali socijalna radnica – voditeljica skloništa za žrtve nasilja Antonija Čirko i stručni savjetnik – psiholog Gabrijel Barunović kao dio tima ŽDCK Požega.

Družeći se s učenicima i nudeći zanimljive promotivne materijale vezano uz prevenciju ovisnosti, zdrav život, promicanje humanosti, zaštite od zaraznih bolesti, sigurnosti u prometu na ovaj način i ostalih vrijednosti i djelatnosti Crvenog križa, te zajedno s djelatnicima MUP-a Požega, Ronilačkim klubom Požega, Ravnateljstvom civilne zaštite Ministarstva unutranjih poslova RH te Hrvatskom gorskom službom spašavanja zajedničkim snagama podigli smo svjesnost mladih o djelovanju navedenih službi na području Požeško-slavonske županije i čitave Hrvatske.  Također, navednim službama smo ukratko prezentirali i upoznali ih s radom Skloništa za žene i žrtve obiteljskog nasilja u Požeško-slavonskoj županiji.

Raduje nas velik interes i zainteresiranost mladih te smo primjetili kako među njima vidimo i potencijalne buduće djelatnike žurnih službi, onih koji se nesebično pomažu bližnjima kada je to najpotrebnije. Ovim putem ide i zahvala OŠ fra Kaje Adžića Pleternica na uspješnom i produktivnom domaćinstvu!